SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

צְבִי

צְבִי

עיר הולדתו:
אירופה, מופעים דמויי אי גם בצפון אפריקה ובאסיה
מזון:
• דשא • עלים
בית גידול:
• יער נשירים מעורב • כרי דשא
אויבים:
זאב, לינקס, שבו נמר מצוי
פעילויות:
פעיל בעיקר בשעת בין ערביים, שלבי פעילות מתחלפים עם שלבי מנוחה במהלך היום
מבנה חברתי:
פרות עם העגלים שלהן יכולות ליצור עדרים קטנים. הצבאים רועים בעצמם במשך רוב ימות השנה.
כבר ידעת?
הצבי האדום הוא חיית הבר היבשתית הגדולה והכבדה ביותר שחיה בחופשיות בגרמניה.

תת-המין המרכז-אירופי של הצבי האדום הוא כיום חיית הבר הגדולה ביותר ביערות שלנו ולכן גם בפארק שטיינווסן. הוא תובע לעצמו בית גידול רחב עם תנאי האכלה נוחים. דשאים, עשבי תיבול, פירות שדה ויער, קליפת עצים, עלווה ירוקה ויורים צעירים יוצרים את המרעה שלו. עונת החלב היא מתחילת ספטמבר עד אמצע אוקטובר. ואז בערב אפשר לשמוע את הצבי האדום שואג בקול רם. האחורי מגיע בסוף מאי או ביוני, לעתים רחוקות יותר שני עגלים. גם השנה היו הרבה צעירים בפארק שטיינווסן. הצבי האדום משיל מדי שנה את הקרניים שלו, ואז גדלות ויפות יותר תוך מספר שבועות.