SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

Lynxes

Lynxes

עיר הולדתו:
ללינקס יש אזור תפוצה עצום, הכולל את אירופה, צפון אסיה והרי דרום אסיה.
מזון:
• בשר
בית גידול:
• יער
אויבים:
זאב ודוב
פעילויות:
קרפוסקולרי ולילה
מבנה חברתי:
מתבודד
כבר ידעת?
לאחר שהלינקס הושמד ברחבי גרמניה, הוא כעת שוב חי חופשי. האוכלוסיות, שלחלקן ניתן לאתר פרויקטים יישוביים ממוקדים, עדיין קטנות ומבודדות. זכרים זכרים משוויץ מהגרים ליער השחור כבר מספר שנים, אך לא נקבות לינקס.

בשנת 2011, שנת הלינקס, ניתן לראות את "אוזן המברשת" מקרוב בפארק שטיינווסן. הלינקס הבר הוא בעל החיים הנדיר ביותר ביער השחור.

יערות ושממה נרחבים עם הרבה כיסוי הם בית הגידול של הלינקס הצפוני. בימי הביניים הוא עדיין היה יליד כל היערות הגדולים יותר בגרמניה ושימש כאחד הרגולטורים החשובים ביותר של מניות ציד. כיום ניתן למצוא אותו רק מדי פעם כמהגר.

הציד נעשה בדרך החתולית הטיפוסית: ישיבה, התגנבות, ואז ספרינט וקפיצה ונושך את הצוואר. הלינקס לא משאיר כמעט דבר מהטרף, רק עצמות גדולות יותר וחלקים ממערכת העיכול אינם נאכלים.