SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

דביבונים

דביבונים

עיר הולדתו:
נפוץ בצפון אמריקה, הוכנס למרכז אירופה
מזון:
• אוכלי כל, בשר וצמחים
בית גידול:
• יערות, כפרים וערים רטובים
אויבים:
זאב, לינקס, ינשוף
פעילויות:
לֵילִי
מבנה חברתי:
מתגוררים בטריטוריה גדולה בקבוצות רופפות
כבר ידעת?
לדביבונים יש חוש מגע מפותח במיוחד עם שפע של תאי חישה באצבעותיהם. הם מרגישים את האוכל שלהם בנקיקים, חללים ומתחת למים. זה נותן את הרושם שהם שוטפים את האוכל שלהם.

דביבון צפון אמריקה הוא תת-המין הידוע ביותר של דביבון. הוא מעדיף שטח מיוער ליד בריכות, אגמים, נחלים וביצות כבית גידול. הוא בעיקר לילי. תזונתו מורכבת מחרקים, יונקים קטנים, תולעים, סרטנים, חלזונות, מולים וחומרי צמחים. הוא "שוטף" את מזונו רק בשבי, שם אין לו הזדמנות לתפוס חיות מים.