SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

Blauwe pauw

Blauwe pauw

Woonplaats:
Indië
Voedsel:
• Gras, Kruiden • Fruit • Insecten
Habitat:
• Jungle • Dicht bij het water
vijanden:
Tijger en luipaard, roofvogels
Activiteiten:
overdag
sociale structuur:
leeft in familiegroepen.
Wist je dat?
De uitgebreide baltsvertoning wordt vooral gekenmerkt door het bekende "raddraaierij" van het mannetje. Hier zijn de lange bovenste staartdekveren en staartveren met "pauwenogen" in een wiel geplaatst om indruk te maken op de vrouwtjes.