SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

marmotten

marmotten

Woonplaats:
Alpen boven de boomgrens. Op 800 tot 2700 m boven zeeniveau.
Voedsel:
kruiden, gras
Habitat:
bergweiden en weilanden
vijanden:
Steenarend, vos en wolf
Activiteiten:
overdag
sociale structuur:
leeft in familiegroepen
Wist je dat?
Marmotten overwinteren van oktober tot april. In de korte zomer eten ze een laagje vet op met voedzame kruiden, waar ze zich in de winter mee voeden. Tot 20 leden van een gezin brengen de winter door in nauw fysiek contact in het goed opgevulde ondergrondse hol.

Warme en zonnige hellingen met vrij uitzicht nabij de sneeuwgrens zijn het leefgebied van de bij alle bergwandelaars bekende marmot. Zijn dieet bestaat uit wortels, kruiden en grassen. Vanaf augustus bijten ze het gras af om het te drogen en dragen het het hol in als nestbedding en wintervoer. Afhankelijk van de hoogte van het hol duurt de winterslaap 6 maanden of langer.