SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

steenbok

steenbok

Woonplaats:
Alpen
Voedsel:
gras, kruiden
Habitat:
Gebirge
vijanden:
Enkele; wolf, beer
Activiteiten:
meerdere perioden van activiteit en rust gedurende de dag, beïnvloed door het weer
sociale structuur:
hoeden. Buiten de paartijd leven de bokken apart van de geiten in hun eigen kuddes.
Wist je dat?
Alpine steenbokken werden bijna volledig uitgeroeid in de 19e eeuw. Alleen in het gebied van het huidige Gran Paradiso National Park in de Italiaanse Alpen heeft een beheersbaar overblijfsel overleefd. Tegenwoordig is de soort met succes hervestigd in veel regio's van de Alpen. De wilde populatie omvat opnieuw meer dan 22.000 dieren.

De steenbokken die in de hoge bergen boven de boomgrens leefden, waren uitgeroeid, met uitzondering van kleine populaties die in de westelijke Italiaanse Alpen en in het Gran Paradiso-massief leefden. Na 1945 werd de voorraad aanzienlijk uitgebreid in Zwitserland en Tirol dankzij een succesvolle herintroductie. Tegenwoordig wordt het behoud van de prachtige steenbok als veilig beschouwd. De prachtige hoorns worden nooit afgeworpen.

De unieke buitenruimte in het Steinwasenpark met natuurlijke rotsen en steile hellingen biedt de uitstekende "klimkunstenaars" een ideaal terrein en onze bezoekers een onbeschrijfelijke natuurbelevenis.