SpanishPortugueseHebrewItalianDutchArabicFrenchEnglishGerman

wasberen

wasberen

Woonplaats:
Wijdverbreid in Noord-Amerika, geïntroduceerd in Centraal-Europa
Voedsel:
• Alleseters, vlees en planten
Habitat:
• Natte bossen, dorpen en steden
vijanden:
Wolf, lynx, uil
Activiteiten:
nachtelijk
sociale structuur:
een groot territorium bewonen in losse groepen
Wist je dat?
Wasberen hebben een extreem goed ontwikkeld tastgevoel met een veelvoud aan sensorische cellen in hun vingers. Ze voelen hun voedsel in spleten, holtes en onder water. Dit wekt de indruk dat ze hun eten aan het wassen zijn.

De Noord-Amerikaanse wasbeer is de meest bekende ondersoort van de wasbeer. Het geeft de voorkeur aan bebost terrein in de buurt van vijvers, meren, beken en moerassen als leefgebied. Hij is meestal nachtdieren. Zijn dieet bestaat uit insecten, kleine zoogdieren, wormen, krabben, slakken, mosselen en plantaardig materiaal. Het "wast" zijn voedsel alleen in gevangenschap, waar het geen mogelijkheid heeft om waterdieren te vangen.