De Centraal-Europese ondersoort van het edelhert is tegenwoordig het grootste wilde dier in onze bossen en dus ook in het Steinwasenpark. Het claimt voor zichzelf een breed leefgebied met gunstige voedselomstandigheden. Grassen, kruiden, veld- en bosvruchten, boomschors, groen blad en jonge scheuten vormen de begrazing. De bronsttijd is van begin september tot half oktober. Dan hoor je 's avonds het edelhert luid brullen. De hinde komt eind mei of in juni binnen, meer zelden twee kalveren. Ook dit jaar waren er weer volop jonge duiven in het Steinwasenpark. Het edelhert verliest jaarlijks zijn gewei, dat dan binnen enkele weken nog groter en mooier teruggroeit.








