De Noord-Amerikaanse wasbeer is de meest bekende ondersoort van de wasbeer. Het geeft de voorkeur aan bebost terrein in de buurt van vijvers, meren, beken en moerassen als leefgebied. Hij is meestal nachtdieren. Zijn dieet bestaat uit insecten, kleine zoogdieren, wormen, krabben, slakken, mosselen en plantaardig materiaal. Het "wast" zijn voedsel alleen in gevangenschap, waar het geen mogelijkheid heeft om waterdieren te vangen.








